GÖLBAŞI DEVLET HASTANESİ EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
26 Ocak 2022

EVDE SAĞLIK HİZMETİ NEDİR?

Gölbaşı Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri, tedavisini evde sürdürmek isteyen hastalar, doğum öncesi ve sonrası destek talep eden anneler, yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan bireyler, fiziksel engelliler ve benzeri durumdaki kişiler için sunulan hizmetler ile kaliteli bir yaşam olanağı sunmaktadır. Gölbaşı Devlet Hastanesi’nin değerlerine ve uluslararası standartlara uygun olarak sunulan evde bakım hizmetlerinde, koruyucu sağlık ve tetkik hizmetlerinin verilmesi sağlanmaktadır. Evde Bakım Hizmetleri, hastanın bulunduğu ortamda ve günlük yaşam akışını bozmadan, en yüksek standartlarda sunulmaktadır. Doktor muayenesinden, kısa veya uzun süreli hemşirelik hizmetlerine, çeşitli terapilerden diğer sağlık hizmetlerine kadar uzanan geniş bir yelpazeyi içerir.

Gölbaşı Devlet Hastanesi, profesyonel kadrosu, kusursuz hizmet anlayışı ve teknolojik donanımı ile yaşamın birçok evresinde karşılaşılabilecek sağlık ihtiyaçları için güvenilir ve özenli çözümler üretir.

Gölbaşı Devlet Hastanesi evde sağlık hizmetleri, yaşamın tüm evrelerinde karşılaşılabilecek hastalık durumlarında, evinde tedavi olmak isteyen veya tedavisinin evde sürdürülmesine karar verilen herkes için farklı sağlık bakım çözümleri, yüksek teknoloji desteğiyle ve deneyimli tıbbi personel tarafından evde verilir.

Gölbaşı Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Evde Bakım kadrosu, alanında uzman doktorlar ve sağlık personelinden oluşur. Bu profesyonel kadro, deneyim ve yetkinlik açısından hangi durumda ne yapılması gerektiğine anında karar verecek uzmanlıktadır.

Evde Sağlık Hizmeti, gerek teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, gerek kronik bir hastalığın takibinde yatağa tam bağımlı olan hastaların ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin ev ortamında ve bu konuda eğitimli personel ile sunulmasıdır. Hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konulmuş hastanın düzenlenmiş olan tıbbi bakım ve tedavisinin uygulanması ve eğitiminin sağlanmasıdır.

Çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında verilen muayene tetkik, tahlil ve tedavi, tıbbi bakım, takip ve iyileştirme hizmetlerini kapsar. Hastanın raporlu ilaçlarının yazılması tıbbi cihaz ve malzeme raporu konusunda yardımcı olunması ve gerektiğinde uzman hekim konsültasyonu konularında da hizmet verir.

Evde Sağlık Hizmetleri ilk aşamada yatağa bağımlı hastalara hizmet verecektir. Hareket kabiliyetini kaybetmemiş, sağlık kuruluşuna gelebilen ve sağlık sorunları çok ağır tablolar oluşturmayan hasta grubu hizmet kapsamında değildir.

Evde sağlık hizmetleri, randevu sistemi ile ve mesai saatleri dâhilinde yürütülür. Ev ziyaretlerinde verilen sağlık hizmetleri sırasında hastanın ailesinden birinin veya bir yakınının bulunması sağlanır. Yalnız yaşayan hastalara yapılan ev ziyaretlerinde ekipte görevli diğer bir sağlık personeli hizmete katılır.

Evde sağlık hizmeti verilen kişilerin mevcut durumları hariç, yeni oluşan acil haller birimin görev alanına girmez. Bu durumlarda 112 İl Ambulans Servisi ya da doğrudan sağlık kuruluşlarının acil servislerine başvuru esastır.

Evde sağlık hizmeti kapsamındaki hastalıklar:

Yatağa bağımlı hastalar

KOAH vb. solunum sistemi hastalıkları